Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
699,00 kr. pr. måned, ekskl. moms
Bindingsperiode på %{renewal_count} måneder
Prøv en måned gratis
Ubegrænset adgang til studiekurser
Kursusbeviser for studerende
599,00 kr. pr. 6. måned, inkl. moms
Ingen afmeldingsfrist
Køb Student (DKK 599,00)
eller

  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet
Udgivet d. 2021-11-18

Ægtefællers formueforhold

3 kursuspoint i Familie- og arveret

Når vi indgår ægteskab, er udgangspunktet fælleseje/delingsformue.  

 

På dette kursus gennemgår advokat Therèse Kemp mulighederne for at fravige udgangspunktet ved at oprette en ægtepagt.

 

Der gennemgås reglerne om delingsformue, gyldighedsbetingelserne for en ægtepagt, hvilke typer af særeje, der kan anvendes, ligesom misbrugsreglerne gennemgås. Underviseren kommer med regneeksempler på en bodeling, ligesom de nye ændringer i ægtefælleloven gennemgås.


Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

1.  Ægtefællers formueforhold

Udgangspunktet i et ægteskab er delingsformue og i dette kursus gennemgår advokat Therése Kemp mulighederne for at afvige dette udgangspunkt med en ægtepagt. Underviseren gennemgår bl.a. gyldighedsbetingelserne for en ægtepagt, samt hvilke aktiver der gyldigt kan indgås aftaler om. Endvidere gennemgås særejeformerne herunder mulighederne for brøkdelssæreje, sumsæreje m.v. 

ca. en time
Therèse Kemp

Advokat (H)og partner i Njord Lawfirm

Therèse er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 2000, og har sit daglige virke i behandling af generationsskifter, udarbejdelse af ægtepagter, udarbejdelse af bodelinger i skilsmisser, samværssager og bopæls- og forældremyndighedssager. Therèse Kemp er autoriseret bobehandler ved Retten i Lyngby og får derigennem de mere tunge ægtefælleskifter. Hun sidder til dagligt med testamenter, herunder tillige mere komplekse testamenter med successionsrækkefølger. Therèse Kemp har tillige stor erfaring inden for erstatningsretten − herunder særligt personskadesager.