Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.
Ubegrænset adgang til studiekurser
Kursusbeviser for studerende
599,00 kr. pr. 6. måned, inkl. moms
Ingen afmeldingsfrist
Køb Student (DKK 599,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
699,00 kr. pr. måned, ekskl. moms
Bindingsperiode på %{renewal_count} måneder
Prøv en måned gratis
eller

  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet
Udgivet d. 2015-03-09
Ajour d. 2020-02-01

Ansættelsesretligt grundkursus - modul I

5 kursuspoint i Ansættelses- og arbejdsret

 -  24 anmeldelser

 

Kurset bliver opdateret i august 2021. 

Med dette kursus får du en grundig indføring i ansættelsesrettens væsentligste regler og problemstillinger. Formålet er at gøre deltagerne i stand til at håndtere dagligdagens praktiske ansættelsesretlige problemstillinger.

Kurset er delt op i to moduler som kan gennemføres enkeltvis. Dette kursus er modul I og har et særligt fokus på den grundlæggende lovgivning og de særlige forhold, som man skal være opmærksom på i forbindelse med ansættelse af en medarbejder.

Der er siden kurset blev optaget sket ændringer i ferieloven. Vi henviser derfor til dette kursus: https://www.advokurser.dk/da/kurser/den-nye-ferielov

 


Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

1.  Introduktion til ansættelsesrettens regler

I denne lektion gennemgår vi de relevante gundlæggende ansættelsretlige problemstillinger og regler. Vi skal tale lidt om kollektive overenskomster og individuelle ansættelseskontrakter. Til slut gennemgår vi de forskellige aktører på det ansættelsesretlige område.

ca. en time

2.  Forhold inden ansættelsen

Vi er nu kommet til det tidspunkt hvor vi skal have ansat en medarbejder. Hvad skal man være opmærksom på i den forbindelse? Herunder en jobannonce.

21 minutter

3.  Krav til ansættelseskontrakten

I denne lektion gennemgår vi det tilfælde hvor vi har udvalgt en kandidat og skal have udarbejdet en ansættelseskontrakt. Ansættelseskontrakten er i dag ikke bare underlagt aftalefrihed. For lønmodtagere er der en række ufravigelige regler som skal følges.

ca. en time

4.  Rettigheder og pligter under ansættelsen

Nu er vi kommet til den del af modul 1, som handler om arbejdsgiverens og medarbejderes rettigheder og pligter under ansættelsesforholdet. Vi kommer til at gennemgå en række udvalgte problemstillinger, herunder ledelsesretten.

35 minutter

5.  Medarbejderrepræsentation

Den sidste emne i modul 1, drejer sig om medarbejderrepræsentation. Vi skal tale om samarbejdsudvalg, information- og høringsudvalg, medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer, arbejdsmiljøudvalg og tillidsrepræsentanter.

22 minutter
Anne Marie Abrahamson

Advokat (L) og Partner hos Lundgrens

Anne Marie Abrahamson er en fagligt anerkendt advokat med speciale i arbejds- og ansættelsesret. Hun yder rådgivning til såvel danske som internationale klienter inden for alle områder af ansættelsesretten og har desuden en særlig interesse for offentlig ansættelsesret og persondataret.