Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Effektiv debitorstyring og inkasso

6 kursuspoint i Inkasso og tvangsindrivelser

På dette kursus vil du få en grundlæggende indføring i, hvordan en inkassosag forløber - helt fra start til slut. Kurset er rettet både mod virksomheder selv (kreditor) og mod kreditors repræsentanter (advokatkontorer, inkassofirmaer osv.). Vi kigger på en række forskellige emner, så du bliver klædt godt på - og bliver opdateret med ikke blot de nyeste regler og praksis, men også med underviserens mange egne praktiske fifs, som gør det hele lidt lettere. 

Lektioner

1.  Effektiv rykkerprocedure

Hvordan rykker vi på den mest effektive måde, og hvordan foregriber vi nogle af de problemer som opstår? Identifikation af skylderen er blot én af de ting, som er vigtige.

ca. en time

2.  Indsigelser, opkald, afdragsordning, mv.

Indsigelser er ét af de områder, hvor kæden ofte hopper af. Bilagene hober sig ofter op og det er derfor vigtigt at holde overblikket og hold en konstruktiv tone. Derudover behandles opkald og afdragsordninger.

26 minutter

3.  Før-retslig inkasso

Vi skal se på hvad der sker, før man sender kunder til inkasso. Det første problem man skal undersøge, er hvornår man skal sende folk til inkasso.

ca. en time

4.  Retslig inkasso

Denne lektion gennemgår den retslige del af inkasso-processen. I dag er der to processformer, som er væsentligt enklere end i 'gamle dage'.

24 minutter

5.  Forældelse

Forældelse af det tidspunkt hvor fordringen ikke længere eksisterer og kravet bortfalder. Det er således enormt vigtigt at have styr på reglerne.

32 minutter

6.  Omkostninger og gebyrer

Denne lektion gennemgår hvilke gebyrer der kan lægges oveni skylderens gæld. Det er et område som mange virksomheder har svært ved - særligt pga. det store antal forskellige gebyrer.

20 minutter
Brian Nygaard Oswald

Cand.jur hos Oswald Academy

Brian Oswald er en erfaren foredragsholder og skribent. Han er tidligere advokat, men underviser nu på fuld tid. Hans varemærke er at undervise i kompliceret jura på en letforståelig måde. Han har udgivet mange juridiske bøger og underviser på ca. 80-100 kurser årligt og har gjort det de sidste mange år. Hans tre specialer er persondata, inkasso/retssager og forældelse.