Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2019-12-13
Ajour d. 2020-10-10

Erhvervslejeret

4 kursuspoint i Fast ejendom, entrepriseret og lejeret

 -  19 anmeldelser

Kurset omhandlende erhvervslejeretten tager dig med fra starten af udarbejdelsen af erhvervslejekontrakten, til hvordan man finder lejen og regulering af dette, og helt til hvordan kommer af med en eventuel lejer eller udlejer. Kurset er delt op i 8 lektioner, som tager dig gennem hele området:

 1. Formål og anvendelse
 2. Vilkårsændringer
 3. Overtagelse af det lejede 
 4. Lejens størrelse
 5. Markedsleje
 6. Drift og forbrug
 7. Vedligeholdelse osv.
 8. Opsigelse og ophævelse

Kurset er relevant for dig der bruger og rådgiver indenfor lejeretten samt lejeretsforhold.  

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Formål og anvendelse

Kurset omhandler den grundlægende erhvervslejeret, som giver dig mulighed for at dels rådgive i lejeret, men også inden for erhvervsleje. Første del af kurset omhandler erhvervslejerettens formål, samt hvordan erhvervslejeloven har udviklet sig gennem tiden. Den seneste gældende erhvervslejelov er fra 2000, men med få regler fra før 2000. Der vil også på kurset blive gennemgået de regler der gælder for alle lejemål fra 2000 og frem til i dag, samt hvad man skal være opmærksom på når man indgår en lejeaftale. 

34 minutter

2.  Vilkårsændringer

Der fortsættes med vilkårsændringer, hvortil der kan spørges om udlejer altid har ret til vilkårsændringer? Som udgangspunkt er en indgået aftale altid gyldig mellem parterne. Der er selvfølgelig nogle undtagelser, som på denne lektion vil blive gennemgået. 

10 minutter

3.  Overtagelse af det lejede

Overtagelsen af det lejede, er at lejer skal overtage lejemålet til korrekt tid, i korrekt stand og uden retlige mangler. Det handler om hvad der står i kontrakten og hvad der er aftalt, for at ovenstående kan lade sig gøre. På lektionen vil der blive gennemgået kontrakten, samt hvor man skal være opmærksom.

17 minutter

4.  Lejens størrelse

Der fortsættes med hvordan lejen reguleres, hvilken størrelse den må ave samt hvad man gør med forbrug. Lejens størrelse afhænger af lejeaftalen. Den leje kan ændres alt efter skat og afgifter. Der vil blive gennemgået de forskellige regler for regulering af lejen gennem lektionen, samt de områder der kræver særlig opmærksomhed. 

12 minutter

5.  Markedsleje

Gennem de tidligere lektioner er lejen blevet fastsat of reguleret, og der fortsættes med nu markedsleje og markedsregulering. Dette indebærer bl.a. varslinger, forbedringer, størrelse og kvalitet. 

13 minutter

6.  Drift og forbrug

Der fortsættes med driften og forbruget. Parterne bestemmer selv hvilke udgifter som lejer skal betale over leje og hvilke udgifter udlejer skal betale. Hvis lejer skal betale noget ud over lejen skal det specificeres, hvilket vil blive gennemgået på lektionen. 

11 minutter

7.  Vedligeholdelse osv.

Nu er der set på hvordan lejemålet skal betales, men så skal man også se på hvordan lejemålet skal blive vedligeholdt, under lejemålet. Dette er bl.a. vedligeholdelse af det lejede og ændringer af de lejede. Det er som udgangspunkt lejer der er ansvarlig for bygningen, men lejer der har pligt for at holde det ved lige.

6 minutter

8.  Opsigelse og ophævelse

Ovenstående lektioner har alle omhandler når man er i et lejemål, lektionen her omhandler hvis man ønsker at blive i et lejemål eller ønsker at opsige, både fra lejers side men også udlejer. Lejer kan selv opsige lejemålet, men udlejer kan også opsige lejemålet. De forskellige paragraffer for begge sider vil blive gennemgået på denne lektion. 

17 minutter

Materiale for Erhvervslejeret

Her er alt kursusmateriale til kurset. Klik på linket for at tilgå informationen.:

Titel
Kursusmateriale
Undervisers slides
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
999,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
699,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
eller
 • Sikker betaling gennem Stripe
 • Support alle ugens dage kl. 9-16
 • Afspil på computer, telefon eller tablet

Sune Blohm

Sune Blohm

Specialkonsulent, cand.jur. hos Københavns Kommune

Sune er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 2013. Sune har gennem sin karriere ydet specialistrådgivning inden for fast ejendom med fokus på overdragelse af fast ejendom og bolig- og erhvervslejeret. Han underviser også på Det Juridiske Fakultet