Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
699,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv en måned gratis
Ubegrænset adgang til studiekurser
Kursusbeviser for studerende
Betaling hver 6. måned
99,83 kr. pr. måned
Ingen afmeldingsfrist
Køb Student (DKK 99,83)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
999,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 1 måneder
Prøv en måned gratis
eller

  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Om kurset

Udgivet d. 2020-08-07
Ajour d. 2020-08-07

Grundlæggende obligationsret

6 kursuspoint i Kurser målrettet studerende

 -  2 anmeldelser

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Del 1

Første lektion omhandlende obligationsret vil fokusere på starten for obligationsretten og arbejde sig gennem nogle af de hovedpunkter der findes for emnet. Formålet med kurset er ikke at erstatte undervisning om obligationsret, men være et supplement med eksempler og overblik over emnet. 

Obligationsretten er en del af privatretten, hvilket betyder at det er forholdet mellem borgerne, hvor man regulerer nogle grundprincipper gennem en lang række regler. Her er det typisk en aftale eller kontrakt der indgås mellem to private parter. Men hvad hvis man har glemt noget, hvad gælder så? Derfor kigges der på hvad der sædvanligvis gælder i sådanne kontraktlige forhold, og hvordan man skal opretholde den forpligtelse der er i kontrakten.

ca. en time

2.  Del 2

Anden del af kurset fortsætter med faktiske mangler. Efter indgåelsen af aftalen, så er der ofte mange der ikke føler at ydelsen eller leveringen ikke lever op til de krav man har. Og hvordan forholder man sig så til det? 

Lektionen vil derfor fokusere på de grundregler der er, når to parter indgår en aftale, og det så ikke er hvad man bad om – altså en faktisk mangel. Faktiske mangler er en af de årsager til flest sager i det virkelige liv, da mislighold af aftalen kan ske på mangle planer.

ca. en time

3.  Del 3

Tredje og sidste lektion omhandler mangelbeføjelser, naturalopfyldelse, ophævelse, forholdsmæssigt afslag, den positive opfyldelsesinteresse og den negative kontraktsinteresse. Dette er nogle af de store emner på lektionen, men der vil også være nogle mindre emner som også omhandler obligationsretten.  

ca. en time
Kristian Strandberg Dreyer

Advokat (H) og Partner hos Galst Advokataktieselskab

Kristians specialer er fast ejendom og byggeri, rets- og voldgiftssager samt ejendomsmæglerjura. Kristian er desuden specialist i andels- og ejerboliger samt projektsalg og procedure (retssager).