Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.
Udgivet d. 2019-12-19
Ajour d. 2020-09-30

Juridisk informationssøgning i Karnov Online

0 kursuspoint i Bliv en bedre advokat

På dette kursus i juridisk informationssøgning i Karnov Online, vil underviser Robert Christiansen vise de mest basale funktioner og komme med generelle tips og tricks, der sikrer dig den bedste og mest relevante information - hurtigt og nemt. 

Der vil bl.a. blive kigget på søgereglerne, dokumentvisning, TimeTraveler, fritekstsøgning og meget mere. Kurset er et praksis orienteret kursus, og der vil i løbet af lektionerne være eksempler og visning af selve søgefunktionerne i Karnov Online. Alt dette er for, at du kan effektivisere din søgning og brug af Karnov Online.


Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

1.  Navigation på Karnov Online

Første lektion omhandler selve brugen af siden samt din profil. Under din profil har du en lang række værktøjer, som alle er tilgængelige for dig. Her bliver de forskellige forkortelser også gennemgået, som kan gøre din søgning lettere og kortere. 

6 minutter

2.  Søgefunktion

Efter at have set på gå-til funktionen vil der nu blive kigget på fritekst søgninger ved hjælp af søgefunktionen. For at kunne søge korrekt i søgemaskinen, skal man kende de forskellige søgeregler, som vil blive gennemgået på lektionen. Jo bedre man kender søgereglerne, jo bedre og mere kvalificeret resultater får man. 

4 minutter

3.  Resultatlisten

Der fortsættes nu fra søgefunktionen til resultatlisten, som bygger videre på søgningen. Ved at lave en simpel søgning kommer der en bruttoliste af dokumenter, hvilken er en lang liste. Det man vil finde, sætter man i søgefeltet, og hvor man vil finde det, vælger man i filtrene.

7 minutter

4.  TimeTravel

For at gå yderligere i dybden fortsættes der med dokumentvisning. Da Karnov løbende opdaterer de forskellige lovsamlinger, er der selvfølgelig også mulighed for at finde både gammel og ny praktiserende lov herinde. TimeTravel funktionen benyttes hertil, hvor man kan se tidligere lovgivning, men også fremtidige lovændringer.

8 minutter

5.  Forarbejde

Når man læse gennem dokumentet, kan man trykke på forarbejde, hvortil de forskellige ændringslove vil komme frem. Her vil det fremgå, i hvilke paragraffer der har været ændringer i, uden at hele loven skal gennemgås.

11 minutter

6.  Favoritlisten

Efter at have gennemgået gå-til knappen, kunne det ses hvor nemt det var at finde dokumenterne frem. Det er dog ikke altid så nemt, da nogle forkortelser peger på flere love. Derfor kan man selv skabe en let genvej ved at tilføje sine mest benyttede dokumenter på favoritlisten, som er nem at tilgå.

4 minutter

7.  Highlights

Det er ikke kun muligt at personliggøre sin profil gennem favoritlisten, det er også muligt gennem highlights og noter i de forskellige tekster. Dette letter bl.a. arbejdet, da man kan tilføje noter i en lov, som man ofte bruger, og man behøver derfor ikke at gøre samme arbejde flere gange.

5 minutter

8.  Mappefunktion

Ud over favoritlisten, highlights og noter, kan man kan også gemme tekster i sin personlige udklipsfolder eller samlemappe. Man kan både tilføje teksten, noter og afgørelser i mappen.

6 minutter

9.  Overvågning

Der er nu blevet kigget på enkelte funktioner, som kan være behjælpelige med at søge, så søgningen passer til lige os. Til sidst skal der kigges på overvågninger, som er nyhedsbreve med indhold som lige passer os, som vi kan få sitet til at overvåge for os. 

5 minutter
Robert Christiansen

Online Trainer hos Karnov Group

Robert er uddannet cand.jur og har mange års erfaring med at undervise i effektiv juridisk informationssøgning. Robert underviser både praktikere og teoretikere med varierende faglige baggrunde i Karnov Online. Robert forestår og tilrettelægger også de niveauinddelte webinarer i Karnov Online.