Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.
Ubegrænset adgang til alle kurser
Ingen kursusbeviser
199,00 kr. pr. måned, inkl. moms
Bindingsperiode på %{renewal_count} måneder
Køb Student (DKK 199,00)
eller

  • Sikker betaling gennem ePay A/S
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Obligationsret for studerende

Ajour d. 2020-08-07


Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

1.  Del 1

Første lektion omhandlende obligationsret vil fokusere på starten for obligationsretten og arbejde sig gennem nogle af de hovedpunkter der findes for emnet. Formålet med kurset er ikke at erstatte undervisning om obligationsret, men være et supplement med eksempler og overblik over emnet. 

Obligationsretten er en del af privatretten, hvilket betyder at det er forholdet mellem borgerne, hvor man regulerer nogle grundprincipper gennem en lang række regler. Her er det typisk en aftale eller kontrakt der indgås mellem to private parter. Men hvad hvis man har glemt noget, hvad gælder så? Derfor kigges der på hvad der sædvanligvis gælder i sådanne kontraktlige forhold, og hvordan man skal opretholde den forpligtelse der er i kontrakten.

2.  Del 2

Anden del af kurset fortsætter med faktiske mangler. Efter indgåelsen af aftalen, så er der ofte mange der ikke føler at ydelsen eller leveringen ikke lever op til de krav man har. Og hvordan forholder man sig så til det? 

Lektionen vil derfor fokusere på de grundregler der er, når to parter indgår en aftale, og det så ikke er hvad man bad om – altså en faktisk mangel. Faktiske mangler er en af de årsager til flest sager i det virkelige liv, da mislighold af aftalen kan ske på mangle planer.

3.  Del 3

Tredje og sidste lektion omhandler mangelbeføjelser, naturalopfyldelse, ophævelse, forholdsmæssigt afslag, den positive opfyldelsesinteresse og den negative kontraktsinteresse. Dette er nogle af de store emner på lektionen, men der vil også være nogle mindre emner som også omhandler obligationsretten.  

Advokat (H) og Partner hos Galst Advokataktieselskab

Kristians specialer er fast ejendom og byggeri, rets- og voldgiftssager samt ejendomsmæglerjura. Kristian er desuden specialist i andels- og ejerboliger samt projektsalg og procedure (retssager).

Anbefalede kurser