Føljeton med Frederik Bjørn

Føljeton med Frederik Bjørn

Velkommen til Føljeton - her får du et mere personligt indblik i prominente profiler med en baggrund inden for jura, når vi stiller dem en række spørgsmål om alt fra deres største fejltagelser i karrieren og til fremtiden i branchen.

 

I denne føjeton har vi interviewet Advokat Frederik Bjørn, som til dagligt arbejder som Executive VP i Danske Bank pt. med ansvar for Baltikum og Rusland.

 

Hvilken underviser husker du, som den bedste fra jurastudiet og hvorfor?

Der var mange gode undervisere på studiet, men Mogens Koktvedgaard var nok den, der gjorde det største indtryk. Jeg havde ham i både immaterialret og konkurrenceret på kandidatuddannelsen. Han var ret selvbevidst, men også morsom og en kæmpe kapacitet. En anden underviser, jeg var glad for, var Nina Holst Christensen, som jeg havde i EU ret. Det var morsomt, at jeg kunne pege på Nina, som stadig underviser, da vores ældste søn, Sebastian, som læser på 2. år, spurgte, om der var nogen manuduktører, jeg kunne anbefale. Og det var der jo så.

 

Hvad var din første retssag?

Min første retssag var en forsikringssag ved retten i Grindsted. Jeg var i god tid, men det viste sig, at der er to Grindsted’er i Jylland. Jeg var rejst til den forkerte Grindsted og havde 30 minutter til at tilbagelægge godt 120 km i bil. Jeg endte med at komme to timer for sent. Dommeren var ikke begejstret og det var op ad bakke hele dagen.

 

Hvad har været var din største fejl i din karriere?

Præcis det samme, min første retssag i Grindsted og af den årsag: fordi jeg stod det forkerte sted på det rigtige tidspunkt.

 

Hvad er det bedste råd, du ville give videre til jurastuderende i dag?

Søg ind hos en virksomhed/advokatfirma med et højt fagligt niveau og – mindst ligeså vigtigt – et stærkt etisk kompas. Begge partnere i det firma, hvor jeg startede som fuldmægtig, Georg Lett og Jesper Lett, var ret kompromisløse på det punkt. Det har været et vigtigt pejlemærke i min karriere.

 

Hvilke tendenser ser du i fremtiden, som jurister skal være opmærksomme på?

Heldigvis for jurister ser det ud til, at det kun går én vej med reguleringen, og det betyder jo grundlæggende, at der forsat vil være arbejde til jurister. Der kommer mere og mere. Omvendt skal vi nok indstille os på, at AI og robotter kommer til at overtage flere og flere opgaver.


Del denne nyhed


Nyhedsbrev

Skriv dig op og få besked om kurser og nyheder om %{academy_site_title}.

Seneste nyheder
Nye kurser
Digital Tinglysning
Fremtidens ledelsesansvar
Grundlæggende handicapret
Børnehandicapret


Tag dine kursuspoint når det passer dig