Fra advokat til vinbonde: "Alt hvad jeg har beskæftiget mig med, er en konsekvens af mennesker, jeg har mødt"

Fra advokat til vinbonde: "Alt hvad jeg har beskæftiget mig med, er en konsekvens af mennesker, jeg har mødt"
29. oktober 2021

Søren Svenningsen er 56 år gammel og gift på 29. år. Han blev cand.jur i 1989, og var herefter advokat i 6 år hos Gorissen & Federspiel. I 1995 stoppede han som advokat, og siden har hans karriere taget ham i retninger, som mange af os dagdrømmer om.

 

Det første store skifte skete, da juraen blev skiftet ud med et vinfirma, der blev stiftet med to fodboldkammerater. Det skabte en interesse for virksomhedsdrift, der efterfølgende blev katalysator til en lang række virksomheder inden for forskellige brancher: Lige fra flaskegenbrug til betting. Derudover har han siddet og sidder stadig i en lang række bestyrelser, ligesom han har været involveret i en lang række ejendomsprojekter. 

 

Det der for særligt cykel- og sportsentusiaster kan virke som en drøm, der er gået i opfyldelse, er det faktum, at han i en årrække har ejet og drevet det professionelle cykelhold Team GLS/Team CapiNordic. En fodboldskade i en ung alder fik pludselig et kærlighedsforhold til cyklingen til at blomstre. En kærlighed, der blomstrede i et sådant omfang, at hobbyen blev til et erhverv, selvom Sørens egen cykel fortsat blev og stadig bliver luftet på eliteplan. 

 

Nu er de fleste aktiviteter dog frasolgt, og i 2019 besluttede Søren at dedikere alt sin tid på sit nyeste vinprojekt på Mallorca, hvor han deler sin glæde omkring vin, cykling og kunst i et medlemsprojekt, hvor man som medlem kan blive en del af vinproduktionen. Projektet vokser og tager i den grad form, og i år er der høstet ca. 80.000 kg. druer, hvilket om få år betyder 200.000 flasker god vin. 

 

Søren er en mand, der i den grad igennem hans liv har formået at skabe sin egen succesfulde retning, og i dag er han gæst i vores fredagsfølgeton. 

 

 Hvis du tænker tilbage til din studietid og de forventninger du havde til fremtiden, hvordan er din karriere så forløbet? 

 

”Jeg har aldrig haft en egentlig karriere-planlægning, men umiddelbart havde jeg vel forestillet mig, at jeg ville blive advokat og ende som partner hos G&F. Kan dog godt se logikken i, at min karriere udviklede sig som den gjorde, da jeg altid har været meget entreprenant og haft et iværksætter-gen. Allerede i folkeskolen og gymnasiet drev jeg et lille firma, hvor jeg solgte, sokker, skjorter og T-shirts.”    

 

Har der været begivenheder, der har været medvirkende til, hvor du befinder dig i dag? 

 

”Næsten uden undtagelse er alt, hvad jeg har beskæftiget mig med en sum af tilfældigheder og primært en konsekvens af, at jeg har mødt nogle mennesker, som jeg har haft god kemi med, og jeg har kunne se en sum af kompetencer, som kunne skabe noget sammen med. Mine virksomheder er skabt på et grundlag af mennesker, og så er virksomhederne vokset ud fra dette fundament.”

 

Kan du nævne en afgørende hændelse, der har været afgørende for dit arbejdsliv? 

 

”Hvis det er i den nære fortid, så er det, at jeg tilfældigt mødte en Winemaker på Mallorca, da jeg gerne ville have lidt vinstokke omkring mit private hus på Mallorca. Dette er nu ført til et meget stort og ambitiøst projekt, hvor jeg har investeret mere end 10 millioner euro og har ambition om at lave verdens bedste vin og skabe et helt unikt medlemskoncept. Dette har på rigtig mange måder ændret mit liv – både positivt og negativt.”

 

Hvordan gik du fra livet som advokat til livet som vinproducent? 

 

”Det var lidt af en blød overgang, da G&F ikke helt ville slippe mig, så vi lavede en aftale om, at jeg i et år fortsat arbejdede som advokat samtidigt med, at jeg opbyggede det nævnte vinfirma med mine 2 kammerater. G&F var sikre på, at jeg ville fortryde og fortsætte som advokat. Efter et år besluttede jeg at stoppe helt hos G&F og dedikere al tid som iværksætter. I det pågældende år arbejde jeg fra 4 morgen til 12 middag som advokat og i vinfirmaet fra 12 til 21."

 

Hvad gjorde, at du turde at tage det endelige spring ud i livet som virksomhedsejer? 

 

”Jeg følte ikke, at jeg tog et kæmpe spring, da jeg var sikker på, at jeg altid kunne vende tilbage som advokat, men selvfølgelig var det med blandede følelser, da jeg var rigtig glad for at arbejde hos G&F, og havde nogle rigtig spændende opgaver. Jeg kunne dog se, at det havde en rigtig stor pris at arbejde som advokat, da man jo lever af at sælge sin tid, og skal stå til rådighed 24/7. Jeg kunne se, at mine partnere aldrig rigtig kunne holde ferie, eller kunne planlægge deres egen tid, da de vigtige og spændende sager ofte først tikkede ind på faxen kl. 17 om eftermiddagen, og klienterne forventede svar sammen dag. Jeg tror ikke, at det passer til mit temperament, at jeg ikke kan styre min egen tid – også selv om jeg på ingen måde har noget imod at arbejde meget. Men hvis jeg vil cykle kl 14 om eftermiddagen, så vil jeg selv kunne bestemme dette, uden at være ansvarlig overfor andre end mit selv.” 

 

Du har mere end 30 års erfaring som iværksætter. Hvad er dit bedste råd til dem, der overvejer at tage springet?

 

”Dette er et meget svært spørgsmål, da vi alle er meget forskellige og har forskellige kompetencer. Vi ved alle, at der er op- og nedture som iværksætter, så dette er ikke nyt, og det skal man selvfølgelig kunne håndtere. For mig har det vigtigste været, at jeg altid har tilstræbt at have parterne og medarbejdere, som jeg 100% kan stole på, og jeg kender, og har tillid til deres kompetencer. Jeg har også altid sørget for, at jeg kender alle processer og forretningsgange i virksomhederne, således at jeg har forståelse for, hvilke arbejdsopgaver mine medarbejdere sidder med. På dette grundlag har jeg kunne uddelegere ansvar, og det er i sidste ende den vigtigst egenskab for at skabe en succes.”

 

Bruger du specifikke kompetencer du fik som advokat i dine nuværende roller? 

 

"Den person jeg er, og det jeg har skabt, er i høj grad mine juridiske uddannelse og virke som advokats fortjeneste. Det jeg lærte på KU og efterfølgende hos G&F, har givet mig rigtig mange værktøjer, som jeg har brugt hver eneste dag. Min HD-uddannelse har også været vigtig for mig. Kort fortalt har jeg fået 2 vigtige værktøjer: Evnen til at tænkte logisk og analysere komplicerede forhold og altid tænke løsningsorienteret og sørge for at skabe klare rammer ved noget så simpelt som at få alting ned på skrift” 


 

Del denne nyhed