Sabba Mirza: "Jeg har aldrig været i tvivl om, at det nok skulle lykkedes"

Sabba Mirza: "Jeg har aldrig været i tvivl om, at det nok skulle lykkedes"
15. oktober 2021

Sabba Mirza har et imponerende CV, når det kommer til juridiske færdigheder. Hun blev cand.jur. i 2012 og efter at have færdiggjort sin juridiske kandidateksamen tog hun en Ph.d-afhandling i retsvidenskab. Derudover er hun postdoc på Max Planck Institute, der er et videnskabeligt forskningsinstitut, der blev stiftet i Tyskland. Hun er stifter og direktør af MyLawStory, der blev udviklet med udgangspunkt i en ambition om at skabe hjerterum for samtaler, hvor man åbent og ærligt kunne tale om udfordringer i studielivet. 

My Law Story blev skabt i 2018, da hun som underviser oplevede, at de studerende manglede et sted, der gav plads til de svære samtaler omkring studielivet. I dag står det blandt andet bag events, undervisning og inspirationsvideoer til studerende. 

Har din karriere udviklet sig, som du forventede den dag, du afleverede dit speciale? 

"Jeg havde et meget overfladisk kendskab til karrieremuligheder, da jeg afleverede mit speciale. Jeg havde ikke gjort mig overvejelser om forventninger, men jeg var nysgerrig på alt, hvad jeg kunne møde på min vej. Til gengæld havde jeg en helt klar forventning om, at jeg ville fortsætte som forsker på et dansk universitet. Den forventning har min karriere, så ikke levet op til" fortæller hun og smiler. 

 

Kan du nævne en begivenhed eller en hændelse, der har været afgørende for dit arbejdsliv og hvor du er i dag?

"Beslutningen om at gå all-in med My Law Story uden en krone på lommen og sætte forskerdrømmen på stand-by har været altafgørende for, hvor jeg er i dag. Det har været en vild satsning fra min side, som flere af mine forskerkolleger satte spørgsmålstegn ved. Jeg har ikke et øjeblik været i tvivl om, at projektet kun kunne lykkes, hvis jeg gik 100 % ind i det, og at det var det, jeg havde lyst til." 

 

Hvis du kunne foretage en ændring i det juridiske arbejdsmarked, som unge jurastuderende skal ud i fremtiden, hvad skulle det så være? 

"Jeg vil helt klart give ledelserne på de juridiske arbejdspladser et vidensboost på diversitets- og trivselsområdet. Begge dele er super vigtige at have for øje både ved rekruttering, under ansættelse og som led i fastholdelse af ansatte." 

 

Du har tidligere kritiseret den danske advokatbranchen for manglende diversitet. Ser det bedre ud i dag? 

"Diversiteten i den juridiske branche bliver ikke styrket natten over. My Law Story har sparket en debat i gang og den har de fleste advokathuse reageret positivt på. Vi samarbejder selv med flere store advokathuse omkring projekter på diversitetsområdet. Frugterne af arbejdet vil vise sig med tiden."    

 

Ligestilling og diversitet er to kerneområder I jeres projektsamarbejder. Har du gode råd til, hvordan man får mere fokus på det? 

"Vi rådgiver virksomhederne til at sætte konkrete mål for ligestillings- og diversitetsindsatsen. Disse mål skal kommunikeres ud til både klienter, medarbejdere og de studerende. Når flere virksomheder begynder at kommunikere ekstern på denne måde, kommer der et fokus på både ligestilling og diversitet".   

 

Hvad håber du, at I kan udrette med MyLawStory? 

"My Law Story er et fællesskab, som samler den juridiske branche, styrker sammenholdet og bringer juraen til nye højder på tværs af retsområder og juridiske stillinger. Jeg håber, at vi kan bruge disse kræfter til at løse udfordringer i branchen og være med til at nuancere billedet af branchen som kedelig og tør for omverdenen"

Del denne nyhed