Mie Marcussen

Mie Marcussen er cand.merc.jur. med speciale i personalejura og arbejdssociologi og master i konfliktmægling fra Københavns Universitet. I 2014 udkom bogen "Mellem Os - ABC til konflikt" fra Frydenlund, som hun er medforfatter til. Hun er grundlægger og indehaver af Marcussen & Company. Siden 2001 har hun mæglet og forhandlet mere end 500 konflikter for organisationer og privatpersoner. Samtidig har hun ledet processer med op til 100 parter. Mie har solid mæglingserfaring og mægler i alle typer af sager fra drab og vold for politiet, til nabostridigheder, samarbejdsvanskeligheder og erhvervssager. Sideløbende har hun undervist som ekstern lektor på KU, CBS og på Syddansk Universitet i konfliktmægling og forhandling. Tidligere har Mie arbejdet 10 år med personalejuridisk rådgivning og forhandling, herunder 6 år i Dansk Industri.

Kurser

Mediation

Kurset ”Mediation – grundlæggende om mediationsmetoden og anvendelsen i Danmark” handler om at håndtere konflikter og uoverensstemmelser med mediation. I mediation er det parterne, der ved mediators hjælp, selv finder en løsning på deres konflikt. Det er ikke en højere instans, fx en dommer, der træffer en afgørelse. I stedet bliver ”konflikten givet tilbage til parterne” og mediator leder dem hen mod, selv at kunne finde en for dem at se tilfredsstillende løsning. På kurset får du en større forståelse for, hvad mediation er, hvor udbredt mediation er i Danmark og hvornår det er hensigtsmæssigt at anvende denne form for konfliktløsning. Du får et større kendskab til retmægling og konfliktråd i Danmark. Og du bliver i stand til at informere klienter om, hvad mediation består i på et sagligt og veloplyst grundlag. Indholdet er centreret om mediation, værdier og grundantagelser i den refleksive mediationsmodel, trinnene i mediationsmetoden, retsmægling og konfliktråd. Teorien vil blive sat i relation til klassiske eksempler på konflikter, som klienter kan være i, og som du kan bidrage med at håndtere.

Mie Marcussen

5 point

Forhandling

Kurset omhandler en praktisk tilgang til forhandling, og handler grundlæggende om forhandling. På kurset bliver der gennemgået forskellige forhandlingsstrategier, grundlæggende forhandling, den forhandlingsramme man typisk arbejder under, parterne i processen, selve forhandlingsprocessen og forhandlingsobjekter. Afslutningsvist slutter kurset af med særlig fokus på hvad den dygtige og succesfulde forhandler, gør i sin forhandling Underviser Mie Marcussen er erhvervsjurist og har en master i Konfliktmægling, og hun underviser også dagligt som lektor på Syddansk Universitet. Hun vil gennem gennemgå kursets seks lektioner, som består af:  Hvad er forhandling Forhandlingsstrategier Forhandlingsparterne Forhandlingsprocessen Forhandlingsobjektet Den succesfulde forhandler Så hvis du til dagligt sidder med forhandlinger eller blot ønsker at enten få dette opfrisket eller forbedret, er dette kursus lige noget for dig. 

Mie Marcussen

6 point

Anbefalede kurser