Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2020-03-25
Ajour d. 2020-09-15

Juridisk informationssøgning

3 kursuspoint i Bliv en bedre advokat

 -  35 anmeldelser

Informationssøgning kan hurtigt udvikle sig til en kostbar tidsrøver. Det er derfor vigtigt at vide, hvilke kilder du skal bruge i bestemte situationer og ikke mindst hvordan de skal bruges. Juridisk informationssøgning kræver nogle gange nemlig lidt mere end Karnov og Google – og det er dét, som kurset her vil handle om. Det her kursus fokuserer på Folketingets hjemmeside, Folketingstidende.dk og Retsinformation som er nogle af de frit tilgængelige hjemmesider, som du kan bruge i forbindelse med juridisk informationssøgning. Målet er at give dig et grundlæggende kendskab til de nævnte hjemmesider, så du fremadrettet oplever, at du bruger mindre tid i løbet af en arbejdsdag på fremsøgning af love, verserende lovforslag og ikke mindst forarbejder. Underviser Hella Gregersen vil vise, hvordan du bruger hjemmesiderne. Herudover vil vi se på, hvordan du holder dig ajour med lovforslag der påtænkes at blive fremsat og lovforslag der allerede er fremsat Du vil blive præsenteret for en del eksempler, og her kan det være, at du undervejs tænker, hvorfor i alverden laver hun ikke bare et opslag i Karnov i stedet, eller slår op i lovkommentaren – eller fyrer en hurtig Googlesøgning afsted – og det kan nogle gange også være langt det hurtigste at gøre i det daglige.  Men så er der blot alle de gange, hvor det IKKE kan lade sig gøre at finde de ønskede informationer på den måde. Og i de tilfælde er det rigtigt vigtigt at kende sine kilder, hvis ikke du skal bruge frustrerende lang tid på at finde et dokument. Og det er det, som kurset her går ud på – at lære at bruge Folketingets hjemmeside, Folketingstidende.dk og Retsinformation på det rigtige tidspunkt og på den rigtige måde. 

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Folketingets hjemmeside

 

I første lektion ser vi nærmere på dokumentdelen på Folketingets hjemmeside. Vi kommer omkring brugen af kvikopslag, dokumentlister og søgefunktionen. Dokumentdelen indeholder mere end 1.7 millioner dokumenter, så det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du går til værks. Vi tager også et hurtigt kig på Folketingets webarkiv.

33 minutter

2.  Folketingstidende.dk

 

Folketingstidende er blevet digitaliseret og kan nu tilgås elektronisk tilbage til 1953. Vi ser nærmere på de forskellige opslagsmuligheder på siden samt emneindgangen.

18 minutter

3.  Retsinformation

 

Vi ser blandt andet nærmere på mulighederne for at finde lovgivning og forarbejder via Retsinformation og især på, hvordan du bruger dokumentrelationerne i Retsinformation.

14 minutter

4.  Find forarbejder - eksempler

I fjerde lektion får du tre eksempler på konkrete forarbejdssøgninger, der hver især kommer omkring nogle af de problemstillinger, der gør, at det godt kan være en tidskrævende affære at søge forarbejder frem. Vi ser på, hvordan du med brug af de Folketingets hjemmeside, Retsinformation og Folketingstidende.dk kan finde frem til de ønskede forarbejder.

21 minutter

5.  Følg med!

 

I sidste lektion ser vi nærmere på, hvordan du følger med i nye lovgivningsinitiativer. Vi kommer omkring regeringens lovprogram, redegørelser om afvikling af lovprogrammet, Folketingets ugeplaner, lovudkast i Høringsportalen og politiske aftaler.

15 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Hella Møller Gregersen

Hella Møller Gregersen

Fuldmægtig hos Folketingets Bibliotek

Hella blev i 2004 uddannet cand.scient.bibl og har været informationsspecialist hos Bruun & Hjejle. Hun har siden 2017 været fuldmægtig hos Folketingets Bibliotek.