Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-01-24

GDPR for ledere

4 kursuspoint i Immaterialret, databeskyttelsesret og markedsføringsret

Det er virksomhedens ansvar at leve op til databeskyttelsesreglerne, og dermed i sidste ende dig, som leder, der skal facilitere og skabe rammerne for dette. Ingen databeskyttelse vil kunne føres effektiv ud i livet og give værdi for jer, hvis ikke ledelsen har et grundlæggende kendskab til området. Men forpligtelserne er mange og GDPR er et stort område at forholde sig til.

Dette kursus vil på kortest muligt tid sætte dig ind i alle de overordnede emner, som du – som leder – vil have brug for at kende til for at sikre, at jeres virksomhed ikke bliver den, der på uheldig vis ender i mediernes eller Datatilsynets søgelys f.eks. pga. sikkerhedsbrud. Du udrustes med en værktøjskasse, der gør, at du kan hvile i at have et overblik over virksomhedens personoplysninger og forpligtelser således, at I med ro i sindet vil kunne klare et tilsyn fra Datatilsynet. Og ikke mindst, så vil du efter dette kursus kunne understøtte det videre arbejde med databeskyttelsen og de nødvendige prioriteringer fremover.  

I kurset indgår endvidere grundlæggende begreber og definitioner om GDPR, hvorfor du ikke behøver tage det kursus særskilt.

God fornøjelse med at være med til at passe på jeres, kundernes og medarbejdernes oplysninger, fortid og fremtid.

 

Kurset har fire overordnende formål:

  • At give dig en jordnær og forståelig forklaring på, hvad de grundlæggende juridiske termer betyder
  • At give dig konkrete eksempler på reglernes betydning i den virkelige verden, herunder fra Datatilsynets praksis
  • At ruste dig til at forstå, hvad databeskyttelsen omfatter og  træffe de nødvendige beslutninger
  • At give dig, som leder, et grundlag for det videre arbejdes prioritering og ressourcemæssige optimering

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Hvad er GDPR?

Denne lektion vil gennemgå hvad GDRP er, samt fastlægge de grundlæggende begreber. Derudover vil de grundlæggende principper for god databehandling samt sanktionerne for overtrædelse af GDPR.

ca. en time

2.  Persondatakategorier

Denne lektion vil omhandle persondatakategorierne, og vil derfor gennemgå de forskellige typer af oplsyninger. Lektionen vil gå i dyben med hjemlen, ansvarlighed og dokumentation.

ca. en time

3.  Sletning af personoplysninger

Denne lektion vil gennemgå sletning af personoplysninger. Her skal vi blandt andet ind på, hvornår vi skal slette personoplysninger, og hvordan vi passer på personoplysninger? Derudover skal vi ind på vedligeholdelse af GDPR-arbejdet samt sikkerhedsbrud.

41 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
eller
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Lill-Jana Vandmose Larsen

Lill-Jana Vandmose Larsen

Databeskyttelsesrådgiver og GDPR jurist hos Gapsolutions

Lill-Jana er juridisk GDPR-specialist, hvor hun både underviser i GDPR og arbejder med fx DPO, E-learning, sikkerhedsbrud, samtykke og brug af billeder. Med Lill-Janas erfaring og specialisering er hendes viden bred inden for bl.a. lovgivningen, persondata- og offentlighedsret, reklamelovgivningen, socialret, digitalisering, kommunikation m.m.