Uanset om du arbejder med jura i den offentlige eller private sektor, så er viden og bevidsthed om konkurrenceretlige emner væsentligt. Som virksomhedsjurist eller rådgiver skal du både kunne navigere i, hvad der er den bedste kommercielle beslutning, men du skal også være bevidst om de ydre rammer for virksomhedens handlefrihed. Hvad enten der er tale om en ensidig beslutning eller indgåelse af en aftale, udgør konkurrencerettens regler denne ydre ramme. Derudover skal du forholde dig til fusionskontrolreglerne, hver gang der indgås samarbejdsaftaler, der medfører en kontrol over samarbejdet, og statsstøttereglerne, hver gang der købes eller sælges noget af eller til en offentlig myndighed eller virksomhed.
Som jurist i den offentlige sektor skal du være opmærksom på, hvornår det offentlige udøver økonomisk aktivitet, og dermed rammes af konkurrencerettens forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler og misbrug af dominerende stilling. Du skal også være opmærksom på, om samarbejder mellem myndigheder, f.eks. kommuner, er omfattet af fusionskontrolreglerne, ligesom du skal være opmærksom på, hvornår den offentlige myndigheds eller virksomheds ageren medfører, at der ydes statsstøtte.
Ved at øge din bevidsthed og viden om konkurrencerettens fire søjler (konkurrencebegrænsende aftaler, misbrug af dominerende stilling, fusionskontrol og statsstøtte) kan du blive i stand til at identificere konkurrenceretlige problemstillinger, så du dels kan undgå overtrædelse af reglerne og dels tilføre værdi til din organisation. På kurset gennemgås den materielle konkurrenceret, herunder de fælles problemstillinger (konkurrencerettens anvendelsesområde, samspillet mellem dansk og EU-konkurrenceret, afgrænsningen af det relevante marked, samhandelspåvirkning) samt de materielle betingelser for hvornår der er en overtrædelse af hhv. forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler, forbuddet mod misbrug af dominerende stilling, betingelserne for fusionskontrol samt forbuddet mod statsstøtte.