Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
999,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 1 måneder
Prøv en måned gratis
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
699,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv en måned gratis
Ubegrænset adgang til studiekurser
Kursusbeviser for studerende
Betaling hver 6. måned
99,83 kr. pr. måned
Ingen afmeldingsfrist
Køb Student (DKK 99,83)
eller

  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Om kurset

Udgivet d. 2021-08-18

Lønmodtagerforhold i insolvente virksomheder

3 kursuspoint i Ansættelses- og arbejdsret

Kurset giver et overordnet og grundlæggende indblik i de forhold, man som lønmodtager eller kurator skal være opmærksom i forbindelse med håndteringen af ansættelsesforhold i insolvente og kriseramte virksomheder, herunder de udfordringer og faldgruber som man oftest støder på. Kurset giver både overblik over de typeproblemstillinger, der gør sig gældende for lønmodtagere i insolvente virksomheder samt kendskab til indledningen af bo- og rekonstruktionsbehandlingen og samspillet med ansættelsesretten. Endvidere vil du opnå forståelse for lønmodtagerprivilegiet, få indblik i centrale problemstillinger i relation til virksomhedsoverdragelseslovens anvendelse ved konkurs og rekonstruktion samt betydningen af erhververs forberedende handlinger. Du vil også gennem kurset opnå viden om fordringsprøvelsen af lønmodtagerkrav og få mulighed for at arbejde praktisk med håndtering af lønmodtagere og lønmodtagerkrav i insolvente virksomheder.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Indledningen af rekonstruktion- og konkursbehandling og samspillet med ansættelsesretten

Kurset indledes med en præsentation af kursusprogrammet, samt en gennemgang af konkursbetingelserne og håndteringen af medarbejdere ved indledning af konkurs- eller rekonstruktionsbehandling

21 minutter

2.  Lønprivilegiet og dækning fra LG

I lektionen gennemgås lønprivilegiet, herunder hvem der nyder privilegium samt hvilke krav, der er omfattet af lønprivilegiet. Dernæst indeholder lektionen en kort gennemgang af LG’s rolle, herunder LG’s sagsbehandling og anmeldelsesfrister.

21 minutter

3.  Virksomhedsoverdragelse ud af insolvente virksomheder

I denne lektion bliver der gennemgået de centrale problemstillinger i relation til virksomhedsoverdragelsesloven, herunder de væsentligste risici og faldgruber i forbindelse med virksomhedsoverdragelse af insolvente virksomheder.

23 minutter

4.  Fordringsprøvelse af lønmodtagerkrav

Den sidste lektion omhandler kurator fordringsprøvelse af lønmodtagerkrav, herunder en overordnet gennemgang af konkurslovens kapitel 16 samt en praktisk gennemgang af selve fordringsprøvelsen.

19 minutter
Sofie Schrøder-Andreasen

Partner, Advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten

Sofie Schrøder-Andreasen har arbejdet ved Poul Schmith/Kammeradvokaten siden 2014. Sofie har speciale inden for insolvens- og ansættelsesret, med særligt fokus på arbejdet med håndtering af medarbejdere i insolvente virksomheder.